Opskrift på kanelsnegle til kanel 25 år.

Opskrift på kanelsnegle til 25 års fødselsdag

Nedenunder kan I se en oversigt over hvilke ingredienser, I skal bruge til de hamrende lækre kanelsnegle til din vens kanel 25 års fødselsdag:


Dejen

1,50 dl mælk

20 g gær

100 g smør

1 tsk vaniljesukker

50 g sukker

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk kanel

60 g fuldkornshvedemel

2 æg

340 g hvedemel

0,50 tsk salt

Remonce

150 g smør, stuetemperatur

100 g sukker

75 g muscovadosukker

1 tsk kanel

Glasur

100 g flormelis

vand

 

Fremgangsmøde til kanel 25 år kanelsnegle. 

Når du fået købt ind til alle ingredienser, kan du begynde på opskriften.

Først skal  gæren røres ud i en skål med stuetempereret mælk. Derefter smeltes smør i en gryde ved lav varme, og lad det derefter køle lidt af til stuetemperatur. Når smørret er kølet lidt af røres det i skålen med mælk. Rør derefter æg i.

Nu kommer det vigtige punkt, der nemlig involverer kanelen! Bland sukker, vaniljesukker, salt, kanel og kardemomme og fuldkornshvedemel godt sammen i en skål og rør det i skålen med de våde ingredienser. Hvis du ligesom os elsker kanel kan du tilsætte et en tsk eller to ekstra - det plejer vi at gøre! Rør det hele godt igennem, til det er helt ensartet.

Tilsæt lidt hvedemel af gangen og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på røremaskine ved lav hastighed. Dejen skal helst være smidig og blød. Du skal ikke være bekymret, hvis du synes den er lidt for blød, da den sætter sig mere under hævning. Lad derefter dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 30 minutter og rør imens remonce sammen i en skål.

Når du skal lave remoncen kan du igen med fordel bruge liiiiidt ekstra kanel, hvis du vil godt kan lide dine kanelsnegle med et lille ekstra kanel-kick!

Når remoncen (forhåbentlig med ekstra kanel) er rørt sammen, skal dejen rulles ud i stor rektangel på et meldrysset bord. Smør remonce på hele fladen, med undtagelse af den yderste kant på 4 cm på langs af den ene lange del af rektanglet. Rul dejen sammen til en rulle, afslutning med den yderste del uden remonce.

Vi plejer at skære kanelsneglene i 1 cm tykke skiver. Når de er skåret ud skal de sættes på en bageplade med bagepapir. Et tip er at bøje den yderste kant ind under kanelsneglen og luk bunden, så alt den lækre kanel-remonce ikke flyder ud!.Lad kanelsneglene hæve på køkkenbordet i 45 minutter under et rent klæde

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 17 minutter. Lad sneglene køle lidt af på bagepladen og pisk imens en tyk hvid glasur, som kanelsneglene kan pyntes med inden servering.